Contractes internacionals, cobraments i incoterms

contracteUn cop una empresa ha decidit llançar-se a vendre a l’exterior és important que tingui en compte el perill que pot significar disposar d’un contracte que no defensi prou els seus interessos. Per això, la Cambra de Comerç de Manresa ha organitzat pel 05/02/2013 una sessió anomenada “Practicum internacional: elaborar un bon contracte”. La idea és tractar aspectes claus per elaborar un bon contracte, tals com: a) La necessitat d’un contracte internacional, b) Clàusules en el procés de negociació, c) Clàusules d’integritat, d) Preàmbuls i glossaris, e) Clàusules de resolució de litigis, f) Clàusules d’elecció del Dret aplicable. Al final també s’analitzaran les clàusules que els assistents proposin. Els ponents que s’encarregaran d’explicar tots aquests temes i resoldre aquests dubtes són: Laura Rodríguez (Cap d’assessoria en comerç internacional de Cambra de comerç de Sabadell) i Josep Gràcia (Professor Dret Internacional Privat – UAB).

Per si el contacte semblava bo però, de fet, al final no ho era tant, la Cambra de Comerç de Sabadell ha organitzat pel 05/02/2013 la sessió “Com recobrar deutes a l’estranger de manera efectiva”. Al llarg del matí es tractaran les dificultats amb les que sovint es troben les empreses per cobrar els deutes pendents de les operacions d’exportació, i com portar a terme el recobrament amb el mínim esforç i complexitat per l’empresa. La ponència anirà a càrrec del Sr. Sr. Antoni Riera (Director general del Grup Advantium Credit Management) i al final hi haurà un torn obert de preguntes.

Finalment, el 07/02/2013 es farà un “Taller d’Incoterms 2010” a la Cambra de Comerç de Manresa. El programa inclou parlar de: a) Aproximació pràctica als nous incoterms 2010: FCA fàbrica versus EXW, FCA versus FOB, CIP versus CIF, DAP versus DDP, FOB stowed, nou FOB 2010, CIF liner terms, DAT versus DEQ i DDP sense IVA, b) Incoterms 2010 i règim de responsabilitat d’exportadors i importadors davant de sinistres. Casos pràctics, c) Incoterms 2010 i càlcul de preus d’exportació. Casos pràctics, d) Incoterms 2010 i càlcul de costos d’importació. Casos pràctics. La ponència anirà a càrrec del Sr. F. Xavier Yúfera (advocat i assessor en comerç internacional) i caldrà inscriure’s prèviament per poder assistir-hi.

Bé, de moment això és tot. Fins aviat,…