Quatre seminaris per la internacionalització

imagesCA0KKM6TSegons paraules d’Oriol Amat, a la sessió sobre la Xina el passat 19/04/2013 a ACC1Ó, “les empreses que exportaven abans de la crisi ara van molt millor” i, a més, “les empreses que exporten creen un 2% d’ocupació i les que inverteixen a l’exterior un 14%”. Continuem, doncs, amb seminaris al voltant de la internacionalització, ara més que mai!.

Comencem el dia 06/05/2013 a la Cambra de Comerç de Sabadell, parlant “d’Operacions triangulars”. La complexitat operativa i comercial d’aquestes operacions comporta que les empreses tinguin la necessitat de dominar aspectes en diferents camps. L’objectiu d’aquesta sessió és que l’assistent aprengui com funcionen els circuïts documentals, els mitjans de pagament específics, el concepte d’origen i la fiscalitat pròpia d’aquest tipus d’operacions… tot minimitzant els riscos comercials i maximitzant els beneficis d’aquest tipus d’exportacions /importacions. El professor Albert Garcia, expert en compres internacionals i consultor de Barnamarketing Integral, alternarà les exposicions conceptuals amb la resolució de casos pràctics i simulacions i dinàmiques de grup per tal d’assegurar l’assoliment dels coneixements.

L’endemà, a la delegació d’ACC1Ó de Lleida, es durà a terme un altre seminari, aquest cop però, des del punt de vista del “Marketing Digital per a la promoció internacional”. Durant la sessió es podran veure les variables que influencien el posicionament d’una pàgina web a Internet i es tractaran eines útils per a l’elaboració d’un pla estratègic com: LinkedIn, YouTube, Google AdWords o Google Global Market Finder. A més, junt amb el ponent, Rafael Olano, director de LOFT&Co, es realitzarà un taller pràctic on es diagnosticarà les debilitats i fortaleses de les pàgines web d’algunes empreses assistents.

Seguint amb la internacionalització, i per poder proporcionar als importadors i exportadors, a través de la pràctica, les eines fonamentals per a la correcta gestió d’importacions i exportacions, la Cambra de Comerç de Terrassa ha organitzat un curs de “Gestió pràctica del comerç internacional”. Durarà des del 10/05/2013 al 07/06/2013 i va destinat a personal dedicat a la gestió administrativa-comercial d’importacions i exportacions, amb experiència i coneixements consolidats en comerç internacional.

Finalment, un cop dominen les operacions triangulars, el marketing digital internacional i la documentació inherent a tot plegat, el dia 15/05/2013, Cecot, a la seva seu de Terrassa ha organitzat un seminari anomenat “Aspectes clau per a la implantació jurídica i econòmica a l’exterior”. En aquesta sessió, el Sr. Jordi Galceran, soci fundador de l’empresa ISSIFC i expert en implantació d’empreses a l’exterior, farà un repàs d’aquests aspectes clau i donarà resposta a preguntes com ara: per on comencem? primers contactes, model de negoci, etc, de què pot dependre la forma d’implantació escollida?, quines exigències fiscals tindrem si obrim una entitat legal a l’exterior?, o què haurem de controlar una vegada ens hem implantat legalment en el país de destí?.

Bé, de moment això és tot. Fins aviat,….