Vendes a l’exterior a través d’internet

vendes internetMoltes empreses que vénen fora del seu país ho fan a través d’internet. Això els comporta moltes avantatges però, tot i així, és important tenir en compte que també té inconvenients o peculiaritats que no hem d’oblidar. Per donar resposta a aquestes inquietuds, la Cambra de Comerç de Manresa ha organitzat pel proper 05/06/2013 el seminari “Estratègies ecommerce: com vendre per Internet. En aquest seminari s’explicaran quins són aquests punts crítics i la forma d’afrontar-los per a aconseguir minimitzar el risc de vendre productes en altres països a través d’Internet. És a dir, en resum, contestar a la pregunta: vull vendre a tot el món a través d’Internet… estem preparats?. Es tractaran punts clau com: 1. Estratègia: Hem pensat com és la nostra estratègia internacional per Internet?, 2. Planificació: Hem planificat la nostra web d’acord amb les tres variables: País, client/usuari, producte/servei, 3. Usabilitat i persuasió: La web està preparada per al client potencial al que em dirigeixo?, 4. Confiança i seguretat: Com es genera a nivell internacional per Internet?, 5. Formes de pagament internacional: La divisa i les formes de pagament per Internet canvien en funció del país. Hem decidit les més adequades?, 6. Logística: Com farem arribar el nostre producte al client final?, 7. Fiscalitat internacional: Quins aspectes hauríem de tenir en compte en funció del país?, 8. Promoció i publicitat: Quines eines per Internet s’utilitzaran en funció del país?, 9. Control: Quines eines de control utilitzarem per a comprovar que tot funcioni i 10. Seguiment: Com mantenir l’estratègia d’ecommerce internacional en el temps.

I sense deixar el tema internet-i les vendes exterior, el 12/06/2013 a la seu de la Patronal Cecot (Terrassa), es durà a terme el seminari “Com vendre a Xina a través de TAOBAO”. TAOBAO permet, d’una forma econòmica i simple, aconseguir: 1) Controlar la imatge de marcat en tot moment, 2) Gestionar sense dependre de cap soci, 3) Promocionar-te a tot el país i 4) Cobrament al comptat i generació d’ingressos al mateix temps que es genera publicitat. Per poder aprofitar la potencialitat que ens ofereix aquesta eina cal, però, conèixer el mercat xinès i tenir experiència en la gestió i el posicionament de marques. La ponència anirà a càrrec del Sr. Joan Ramon Obis que, per la seva trajectòria professional, especialment en el món de la moda, és un gran coneixedor del mercat xinès. Des de fa dos anys ha gestionat una botiga pilot a TAOBAO, on ha descobert l’excepcionalitat d’aquest mitjà de promoció per a empreses amb marca europea. En acabar, com sempre, hi haurà un torn de paraules.

Bé, de moment això és tot. Fins aviat,….