Internacionalització: mapa de processos i marketing digital

mapa processosEn els darrers anys, moltes empreses han començat a vendre a l’exterior i moltes de les què encara no ho han fet, s’ho estan plantejant. L’objectiu no és altre que buscar mercats nous per ampliar vendes i/bé compensar uns mercats que han baixat per uns altres que estan creixent. No obstant, internacionalitzar-se no és fàcil: cal tenir ben present tots els pros-contres i, sobretot, fer un bon pla estratègic que tingui en compte totes les variables. En aquest sentit, la Cambra de Comerç de Manresa ha organitzat la sessió “Mapa de processos d’internacionalització” pel proper dia 02-04/07/2013. El programa inclou tractar els següents temes: 1) Requisits per exportar i importar. Estem preparats?, 2) Conceptes bàsics abans de començar, 3) Fem comerç exterior, intracomunitari o internacional?, 4) Inici del procés, la factura pro-forma, l’oferta i la comanda. Hem de fer contracte de compra venda?, 5) Per iniciar la negociació: els incoterms, les formes de pagament, cobrament i l’embalatge, 6) Els incoterms, el transport i les assegurances., 7) Quins documents necessitem en cada operació? A on els puc aconseguir?, 8) Quina és la millor forma de cobrament pagament?, 8) L’IVA i la relació amb Hisenda, 10) Casos pràctics.

mk digital 28-06I un cop ja haguem decidit que efectivament vendrem a l’exterior, on, com, etc., tampoc convé oblidar la part del marketing o, més concretament, el marketing digital. El màrqueting digital és una nova àrea de negocis en el món d’Internet. Aquesta nova forma de màrqueting es basa en l’ús dels mitjans digitals per a desenvolupar comunicacions directes que provoquin una reacció en el receptor. Constantment apareixen noves iniciatives per traduir les accions de màrqueting digital en negoci, i de fet són moltes les empreses que han aconseguit obrir mercats a l’exterior gràcies a elles. Així, eines com Facebook, Twitter, Linked-in, Marketplaces, entre moltes altres, tenen una presència cada vegada més destacada en l’activitat internacional de les pimes. Conscients de la creixent importància d’aquest tema, la Cambra de Barcelona ha organitzat pel dia 09/07/2013 la sessió “Màrqueting digital per sortir a l’exterior”. A la mateixa s’explicarà que s’entén per màrqueting digital i les principals eines que existeixen que ajudaran a la internacionalització de les empreses catalanes. A més, al finalitzar la sessió es podrà mantenir una reunió* personalitzada amb el ponent, on es podrà exposar cada cas en particular i rebre un breu assessorament personalitzat.

Bé, de moment això és tot. Fins aviat,….