Xinès de negocis i internacionalització d’una petita empresa

Com ja és sabut, el xinès és una de les llengües més parlades del món. La República Popular Xinesa, amb uns 1.300 milions d’habitants (el 25% de la població mundial) és el mercat més important del segle XXI, amb un gran potencial de creixement econòmic. Malgrat que la pZhongguoresència d’empreses catalanes a la Xina és encara escassa en relació a la resta de nacionalitats, l’augment de l’interès per la Xina és ja un fet. No obstant això, les dificultats derivades de la distància i, sobretot, de les diferències culturals i idiomàtiques suposen una de les principals barreres d’entrada a l’hora de fer negocis a la Xina. El curs “Xinès de negocis (nivell elemental I)”, organitzat per la Cambra de Sabadell, que començarà el proper 20/09/2013, té com a objectiu principal facilitar als empresaris, gerents, executius i administratius dels departaments d’importació/exportació,  el desenvolupament d’habilitats lingüístiques elementals per a mantenir relacions comercials i industrials amb empreses xineses. El temari es basarà, entre altres coses, en la preparació de situacions com: presentacions, protocol, negociacions, assistència a reunions i presentació d’informes.

I lligat també a la internacionalització, important, abans de llançar-se “a l’aventura” sobretot si som una petita empresa, saber si un realment està preparat per internacionalitzar-se. La idea és preveure i planificar bé l’accés als nous mercats, saber internac pymequins tràmits principals s’hauran de fer per col·locar els productes a l’exterior, etc. Per definir bé tots aquests punts Barcelona Activa, ha organitzat les sessions “Claus per a internacionalitzar una petita empresa”, els propers 18/09/2013 i 25/09/2013. El temari inclourà temes com: 1.- Com avaluar el potencial d’internacionalització d’una petita empresa?, 2.- Com es fa un pla estratègic d’internacionalització?, 3.- Quins tràmits logístics i legals haig de fer per col•locar els meus productes en els mercats extracomunitaris?, etc.

Bé, de moment això és tot. Fins aviat,….