El cas de Japó i el finançament internacional

cas JapóEl Japó, amb un població de 127 milions d’habitants és el país asiàtic amb més poder adquisitiu de la regió (gairebé 43.000 US$ per càpita) i amb una trajectòria de comerç internacional més consolidada de la zona. Les exportacions catalanes al Japó representen el 47% de la totalitat de les exportacions espanyoles i el seu creixement és positiu des de l’any 2010, amb tendència d’anar augmentant en els propers anys. Japó és un mercat madur però dinàmic que presenta moltes oportunitats tant a nivell de productes acabats i béns de consum com per temes industrials (sector farmacèutic, automoció energies renovables). Per tot això, ACCIÓ, JETRO i Casa Àsia, han organitzat, pel proper 08/10/2013 a Barcelona, el seminari “ASIA business breakfast: el cas de Japó”, on es parlarà sobre com afrontar els aspectes clau de l’economia japonesa, quines són les vies d’èxit per abordar i establir-se en el mercat i en la mateixa línia, també es donaran a conèixer alguns casos d’experiències empresarials d’èxit, explicats de primera mà per les pròpies empreses. Durant l’hora i mitja que durarà la sessió podrem comptar amb la presència de: Josep Tarradellas (Conseller Delegat d’ACCIÓ), Amadeo Jensana (director d’Economia i Empresa, Casa Àsia), Claudia Danesi (cap per als mercats d’Àsia Pacífic, Centre d’Internacionalització, ACCIÓ), Yoshiyuki Iwahashi (director de l’oficina d’ACCIÓ al Japó) i Jose Ricardo Manuesco (Japan External Trade Organization – JETRO).

ayudas-y-financiacion-1L’endemà, també a Barcelona, un altre tema relacionat amb l’anterior i, si més no, candent: “3 maneres de finançar l’expansió internacional”. El fet és que, donada la situació actual, moltes de les empreses: 1 estan començant a vendre a fora, a països on hi ha més demanda, 2 ja fa temps que venen fora i ara volen anar a més països, per augmentar les vendes, 3 també pot ser que vulguin obrir una filial comercial o productiva en els països on veuen més possibilitats, ó 4 fins i tot ja tenen filials i ara les volen ampliar per seguir creixent. En qualsevol dels casos, es fa necessari buscar finançament per dur a terme tota aquesta expansió internacional. Per tant, amb l’objectiu de facilitar tot el procés, ACCIÓ ha organitzat un seminari eminentment pràctic, en el què vindran tres empreses que ja han passat per aquesta situació i aconsellaran a la resta. L’assistència és gratuïta sempre prèvia inscripció.

Bé, de moment això és tot. Fins aviat,….