Comerç exterior i documentació

Crèdit documentariQuan una empresa exporta acostuma a utilitzar dels crèdits documentaris que, per suposat, tenen les seves peculiaritats, així com canvis de normativa que cal tenir present. Per tal d’aclarir dubtes, la Cambra de Comerç de Manresa ha organitzat el seminari “Crèdits documentaris. La nova normativa UCP 600”, pel proper 29/10/2013. El programa inclou, per exemple: 1) Introducció als crèdits documentaris (Control del risc en operacions de compra venda internacional i Circuit del crèdit documentari principals característiques), 2) Principal problemàtica dels crèdits documentaris UCP 500, 3) Per que un canvi de normativa? i 4) Comparació i principals canvis de la normativa UCP 500 a la UCP 600 (Línies bàsiques del canvi, Obligacions dels bancs, Com revisar els documents, Documents, Varis, Temes no solucionats amb la nova normativa). Al final, a més, hi haurà una sèrie de casos pràctics per il·lustrar tota la part teòrica.

golden globe and arrowUns dies més tard, del 05/11/2013 al 12/11/2013, un curs per tots aquells que vulguin aprofundir més en la documentació relacionada amb el comerç exterior “El comerç exterior en 50 documents”. Aquí, la Cambra de Comerç de Sabadell, s’ha marcat com a objectiu oferir als participants una idea clara de tots els fluxos documentals a l’exportació/importació d’una mercaderia, tenint en compte l’ús i les funcions de cadascun dels agents que intervenen en l’operació respecte del document i, a més, les obligacions de l’exportador i l’importador en funció del terme comercial pactat. Dins del temari s’inclourà una part de documents, una altra de formalització i també exemples dels errors més habituals en la formalització documental. El professor d’aquest curs serà Albert Garcia, expert en compres internacionals i consultor de Barnamarketing Integral. Les places, això sí, són limitades!.

Bé, de moment això és tot. Fins aviat,….