Open 24 Hours

open 24 hours 3A banda de múltiples coneixements sobre llengua, cultura o societat, els estudiants que obtenen una titulació genèrica en Estudis de l’Àsia Oriental s’enduen amb el títol quelcom encara més important: una mirada i una sensibilitat molt particulars.

Això es pot veure ben clarament al documental Open 24 Hours (面条, 2009), dirigit per Xavi Campreciós, llicenciat en Estudis de l’Àsia Oriental. Aquest curtmetratge, que podeu visionar integrament aquí i que va guanyar el primer premi en la categoria de curtmetratges nacionals al festival Documenta Madrid 2010, esbossa les històries que hi ha darrere d’un restaurant de noodles de Shanghai. El ritme, el to, la complicitat que teixeix i que sap transmetre des de la distància adequada en fan una petita joia. No us el perdeu.