Estratègia internacional i la gestió del transport

estrategia internac 28-02En el mercat actual, qualsevol persona emprenedora, amb empresa constituïda o en procés de constitució, ha de pensar en la internacionalització com a via d’accés a nous mercats. I per arribar a bon port cal tenir preparada una bona estratègia d’internacionalització de l’empresa, que s’ha de saber, s’ha de fer i s’ha de planificar correctament. Per ajudar en aquesta preparació, Barcelona Activa ha organitzat pel proper 06/03/2014 de 10:00 a 14:00 hores, la sessió “Prepara’t per a internacionalitzar-te 1: Estratègia”. L’objectiu és aprendre a avaluar el potencial d’internacionalització de la nostra empresa o projecte empresarial i saber planificar el nostre procés d’internacionalització. Els temes a tractar seran, a grans trets, com avaluar el potencial d’internacionalització d’una petita empresa i com es fa un pla estratègic d’internacionalització. L’activitat serà impartida per Jordi Mundet, formador i consultor en màrqueting i estratègia internacional, director de COFORMA i soci-fundador de CLICKVINUS.COM.

1transport 28-02La setmana següent, i seguint amb internacionalització, la Cambra de Comerç de l’Alt Penedès, ha organitzat per l’11/03/2014 de 9:00 a 15:00 hores, la sessió “Gestió de costos en el transport internacional”. El cas és que, amb l’eliminació de les barreres al comerç, els costos del transport internacional representen un obstacle per a la integració econòmica i per a la competitivitat de les nostres exportacions/importacions. L’increment d’aquest factor determina les decisions de compra i venda internacional i és per això que es fa necessari conèixe’ls en profunditat, per a cada tipus de transport, i aconseguir el màxim estalvi dels mateixos des de la nostra empresa. El programa inclou temes com els diferents tipus de transport internacional (característiques diferenciadores), costos i preus en el transport de carregues per a diferents tipus de transports, la construcció d´escandalls de preus a partir dels costos, negociació de preus de transport amb els diferents proveïdors i casos pràctics reals.

Bé, de moment això és tot. Fins aviat,….