Packaging internacional i operacions triangulars

pack 14-03Moltes són les empreses que s’internacionalitzen, buscant fora del seu país el mercat que, donada la situació econòmica, en el seu no troben. La preparació d’un producte per a la seva exportació és fonamental. No hem de llançar-nos a vendre el nostre producte sense tenir en compte una sèrie de característiques que el sector, mercat de destí i competència, determinen. Per això, l’Antena de Mollet de la Cambra de Comerç, ha preparat pel proper 20/03/2014 una sessió anomenada: “Preparació del producte per l´exportació: presentació, packaging i documentació. El programa, que es desenvoluparà de 9-15h, tractarà els següents temes: nom i marques., colors i estil, envasat i disseny d’etiquetes, pesos, mesures , quantitats. factor d’estiba, packaging per a internacionalització en funció de materials i tipus de transport, adequació a la manipulació i el transport. riscos del transport que afecten el producte i packaging, cubicació de la mercaderia, adaptació als elements de unitització del transport, documents de producte, comercials, certificats i institucionals. Al final es faran casos pràctics reals doncs el programa es desenvoluparà amb una metodologia orientada a la pràctica, alternant l’exposició conceptual del professor amb la resolució de casos pràctics i simulacions i la dinàmica de grup per tal d’assegurar l’assoliment dels coneixements i el desenvolupament de les competències.

operacion triangularLa setmana següent, el 27/03/2014 a la Delegació de la Cambra de Comerç de l’Alt Penedès, un tema molt relacionat amb l’anterior “Les operacions triangulars”. Com dèiem al principi, la globalització dels mercats, conjuntament amb l’incessant progrés en el camp de les noves tecnologies, fa que les empreses comercialitzadores ampliïn els seus mercats més enllà del mercat domèstic. Cada vegada és més freqüent que aquestes empreses adquireixin productes en un mercat exterior i els situïn en un altre, i apareixen així les denominades operacions triangulars. La complexitat operativa i comercial fa que aquest tipus d’empreses tinguin la necessitat de gestionar aspectes tan dispars com la documentació comercial, mitjans de pagament internacional, fiscalitat, etc., tot això adreçat a minimitzar els riscos comercials i maximitzar els beneficis d’aquest tipus d’operacions. El programa inclourà, doncs, temes com: concepte d’operacions triangulars, manera d’operar d’una operació triangular, gestió de la documentació sensible, mitjans de pagament internacional i operacions triangulars intracomunitàries. Per suposat, al final també hi haurà casos pràctics reals per tal d’il·lustrar el millor possible tota la part teòrica i assegurar l’assoliment dels coneixements.

Bé, de moment això és tot. Fins aviat,….