Primeres passes per exportar i la gestió de les compres internacionals

inici exportarMés que mai es segueix parlant de la necessitat, per la majoria d’empreses, de vendre a l’exterior, tant per ampliar mercat com també per diversificar el risc. No obstant, per una empresa que comença, iniciar-se a l’exportació no és tan senzill. Amb l’objectiu de facilitar informació sobre com aconseguir clients a l’exterior, la Cambra de Comerç de Barcelona ha preparat una sessió pel proper 08/04/2014 de 10 a 14 hores, anomenada “Primeres passes per exportar productes”. Durant quatre hores, el Sr. Marc Prat (Assessor en internacionalització de l’Oficina d’Atenció a l’Empresa –OEA-) oferirà informació teòrica i pràctica sobre els aspectes bàsics sobre el negoci internacional, les fonts d’informació bàsiques per seleccionar mercats, els criteris de selecció de mercats, documentació bàsica per exportar, etc. La sessió és gratuïta, sempre prèvia inscripció doncs les places són limitades.

compres internacionalsI per les empreses que ja són veteranes en el tema de la internacionalització, una altra sessió però aquest cop centrada en la “Gestió de compres internacionals. Aquesta sessió es farà el dia 01/04/2014, de 9 a 14 hores, a la Delegació de la Cambra del Vallès Oriental. L’objectiu és conèixer les claus per assolir l’èxit en les compres internacionals tenint, com a eixos vertebradors, una estratègia de negociació adequada i un anàlisi exhaustiu del procés de compra, sense oblidar en cap moment un coneixement actualitzat de les normes i riscos propis del mercat internacional. Dins del programa, destaquem temes com: la compra de materials en mercats internacionals, la negociació internacional, els incoterms, el procés de compra, etc. El programa es desenvoluparà amb una metodologia orientada a la pràctica, alternant l’exposició conceptual del professor amb la resolució de casos pràctics, simulacions i dinàmica de grup per tal d’assegurar l’assoliment dels coneixements.

Bé, de moment això és tot. Fins aviat,….