Ge Fei a Barcelona?

GeFei-featureimageGe Fei a Barcelona? Sembla increïble! Que un autor com Ge Fei vingui a Barcelona per participar a LIBER 2014 i en una conferència a Casa Àsia és una gran notícia. Per què?

Ge Fei (1964-) és un autor reputadíssim a la Xina. La seva obra es considera un dels puntals de l’avantguarda xinesa que va néixer a mitjan de la dècada dels vuitanta: un postmodernisme que combina marcades influències d’autors com Borges amb temàtiques de la tradició xinesa més clàssica. Però –potser per això mateix– Ge Fei s’allunya del prototipus d’escriptor xinès més explícitament polititzat o polititzable que, fins ara, ha interessat més a casa nostra. No és estrany, doncs, que no se l’hagi traduït (encara) ni al castellà ni al català.

Que enguany ens visiti és, sens dubte, una magnífica notícia que mostra que potser, de mica en mica i encara que sigui molt a poc a poc, el nostre món editorial es va obrint a la literatura xinesa en tota la seva amplitud i diversitat. Esperem que cridi l’atenció d’algun editor valent que s’avingui a traduir les seves obres.