MÓN EMPRESARIAL VS. ÀSIA: L’EXPERIÈNCIA DE RONSER

RONSER

Seguint amb la secció “Món empresarial vs. Àsia”, avui ens fixarem en el cas de l’empresa Ronser i la seva entrada a la Xina.

Per posar-nos en context, explicar primer que l’empresa es va constituir al 1997 a Barcelona seguint la voluntat d’aprofitar els coneixements acumulats pels socis fundadors. Els seus principals objectius es poden resumir en tres punts: a) aprofundir en el coneixement de la interacció dels camps magnètics i els combustibles orgànics, b) aplicar tecnologia en el camp dels motors endotèrmics i cremadors en qualitat de combustió, c) recerca, desenvolupament i fabricació d’equips que, basats en els coneixements anteriors, disminueixen el consum de combustible i les emissions contaminants.

Dit això, a continuació us poso unenllaç a una ponència recent on destaca, com a idees principals que: 1) Ronser crea productes que milloren l’eficiència dels combustibles, 2) En primer lloc van instal·lar-se en vehicles rodats, 3) Un profund estudi del projecte els va dirigir a la Xina, on troben un mercat potencial per explotar el seu producte, 4) Els passos a seguir previs a la comercialització final han estat la introducció, la presentació i la demostració del producte, 5) Per accedir al mercat xinès cal guanyar-se la confiança dels socis locals, alhora que dominar l’idioma: tenir una persona destinada a la Xina agilitza molt els tràmits.

Espero que sigui del vostre interès!.