La internacionalització de l’empresa: 15a sessió Singapur i sud-est asiàtic

SingapurMolts estudiants interessats en Àsia estan matriculant-se en el Curs especialització sobre economia i negocis a Àsia o el Màster sobre la Xina i Japó contemporanis precisament per poder desenvolupar millor les seves tasques professionals. Alguns fan negocis directament amb el Japó o la Xina però altres ho fan a través de països propers, que aporten certes facilitats d’entrada a la resta de països de la zona, segons sigui el sector o particularitat de producte.

Amb més de 600 milions de consumidors, la regió del sud-est asiàtic és un mercat atractiu i en ràpid creixement. Els països d’aquesta àrea estan integrats econòmicament a través del Tractat de Lliure Comerç de l’ASEAN (Associació de Nacions del Sud-Est Asiàtic). La seva posició geogràfica els proporciona un bon accés a mercats propers com els del Japó, l’Índia, la Xina o Corea del Sud. Igualment, la seva menor extensió i un entorn competitiu més senzill que als països veïns com la Xina o l’Índia, faciliten l’accessibilitat al mercat especialment per a empreses de dimensió mitjana o petita. La tendència de creixement optimista de la zona atrau cada vegada més l’interès d’empreses internacionals.

Un dels principals hubs de la regió és Singapur, que actua moltes vegades com a porta d’entrada al sud-est asiàtic gràcies a la seva plena obertura comercial (amb aranzel 0%). Moltes empreses utilitzen aquesta ciutat-estat com a principal port logístic per reexportar les mercaderies a altres mercats del subcontinent, com Indonèsia, el Vietnam o les Filipines, que gaudeixen d’unes de les economies asiàtiques més dinàmiques de la regió.

El Club Global Business ESADE Alumni i ACCIÓ, us conviden a la 15a sessió del cicle “La internacionalització de l’empresa” que tractarà sobre Singapur i el sud-est asiàtic. Aquesta sessió tindrà lloc el proper 04/11/2014, de 8:30 a 10:00 hores, a ESADEFORUM (Av. Pedralbes 60-62 – Barcelona). L’entrada és gratuïta, prèvia inscripció. Si voleu veure el programa sencer, podeu clicar aquí.

Bé, de moment això és tot. Fins aviat,…