MÓN EMPRESARIAL VS. ÀSIA: EL CAS DE PROUS AL JAPÓ

logo prousSeguint amb la secció “Món empresarial vs. Àsia”, avui canviem de país i us expliquem el cas de l’empresa PROUS, i la seva immersió al mercat del Japó. I ho farem de la mà del Sr. Josep Prous, vicepresident de Recerca i desenvolupament de PROUS, que va fer una ponència per explicar la seva experiència en el creixement de la companyia i la seva implantació al mercat nipó.

Per tal de situar-nos, comentar que PROUS és una empres biotecnològica de gran tradició (més de 50 anys d’experiència), amb clients en la indústria farmacèutica, les universitats i els centres de recerca, o les agències reguladores. A més, PROUS exporta el seu coneixement a mercats com el japonès, on la indústria farmacèutica té un gran potencial.

Resumint, durant la presentació, el seu vicepresident va destacar: 1) Si un producte té èxit al Japó funcionarà a d’altres mercats. Sempre llancen els productes en primer lloc a aquest país, 2) Per entrar al mercat japonès cal un pla de negoci i de planificació financera. Cal pensar a obtenir rendibilitat a llarg termini, 3) És vital anar de la mà dels japonesos per poder entendre totes les característiques i especificitats del mercat, 4) Cal invertir de forma estratègica ja que no és un país barat, 5) Cal cuidar molt el client japonès i aprofitar aquest mercat per retroalimentar-ne d’altres de la zona.

Si voleu saber més, podeu veure la ponència sencera en aquest enllaç.

Espero que sigui del vostre interès!!!