Xina, Japó: 50 icones de la cultura popular

www.pinterest.com

Us presentem la versió en català de l’àlbum Pinterest Xina, Japó: 50 icones de la cultura popular que hem preparat des del Màster Universitari en Estudis de Xina i Japó: món contemporani de la Universitat Oberta de Catalunya.

Com ja us vam comentar, es tracta d’un nou itinerari per 50 imatges de la Xina i el Japó que, en aquesta ocasió, se centren en personatges que s’han convertit en icones de la cultura popular d’aquests dos països i que ens revelen un context que us volem explicar. Estem segurs que tornareu a trobar-hi imatges molt conegudes, corresponents a personatges pràcticament integrats en el nostre imaginari col·lectiu occidental. I segur que també hi descobrireu figures que, malgrat ser autèntiques icones de la cultura popular a la Xina o el Japó, encara estan lluny de ser-nos familars. Creiem que el conjunt ve a simbolitzar l’estat del nostre coneixement de tots dos països: probablement estem més a prop que mai, però encara ens queda un bon tros per recórrer!

L’àlbum acompanya la selecció anterior: 50 imatges sobre la Xina i el Japó del darrer segle, que vam aplegar en aquest àlbum Pinterest.