Com fer negocis al sector sanitari a la Xina: obertura d’un gran mercat

doctorEl desenvolupament econòmic de Xina en els darrers anys i el creixement del poder adquisitiu d’una part important de la seva població, ha estimulat d’una banda, polítiques i actuacions publiques en l’àmbit de la sanitat i d’altra banda una demanda creixent de bens i serveis relacionats amb la salut.

En els darrers plans quinquennals de la PR Xina es dedica un atenció molt especial al desenvolupament d’un potent sistema sanitari i de seguretat social, que pretén abastar a la major part de la població. Això obre oportunitats en els sectors hospitalaris, equipament quirúrgics, diagnosi per la imatge, laboratoris d’anàlisi, gestió hospitalària, administració pública del sistema, etc.

També, les famílies dediquen una part creixent dels seus ingressos en la compra de serveis relacionats amb la salut i el benestar: tractaments oftalmològics, odontologia, cirurgia estètica i reparadora són cada vegada més habituals. Els tractaments hidrotermals, massatges i fisioteràpies vinculats al sector turístic o no, comencen a formar part també del panorama de la societat xinesa.

En aquest context, la Delegació del Maresme de la Cambra, ha organitzat un curs, que comença el 07/05/2015, per presentar una panoràmica d’aquest conjunt de sectors a Xina i explorar les oportunitats que s’ofereixen a les empreses i institucions catalanes en ells interessades.

El curs serà dirigit i coordinat pel Dr. Joan Anton Camuñas (consultor i empresari a Xina des de fa més de deu anys) i el Dr. Minkang Zhou (expert xinès resident a Catalunya des de fa més de 20 anys, considerat per « Expansión » com un dels deu xinesos més influents a Espanya).

Bé, de moment això és tot. Fins aviat,…