Presentació del catàleg de finançament alternatiu bancari a Catalunya

Cat Fin AltHi ha vida més enllà dels bancs? Som un país extremadament bancaritzat. És una característica sobre les nostres finances que a ningú se li escapa. Això ha provocat que, amb la recent crisi econòmica, les nostres empreses hagin patit més que la d’altres països que eren més independents de la banca. Què vull dir amb això? Si mirem els Estats Units, el finançament de les seves pimes és un 77% no bancari. El mateix passa amb el Regne Unit, on el percentatge es queda en un 72%. Per Alemanya i França està aproximadament en la meitat. En el cas d’Espanya, algunes estadístiques (les més optimistes) xifren el finançament no bancari en prop del 20%, tot i que d’altres diuen que no arriba al 10%. Sigui com sigui, està clar que el mix de finançament no sembla l’òptim, tenint en compte que, si ens emmirallem en els països econòmicament més avançats, encara estem molt lluny.

A partir d’aquí, ACCIÓ, l’agència de la competitivitat de l’empresa catalana, va editar al 2014 el primer catàleg de finançament alternatiu a Catalunya. Es tractava d’aglutinar tots aquells instruments financers no bancaris que estiguessin actius a Catalunya (un total de 54). Donat el gran èxit assolit (més de 14.200 descàrregues des de setembre de 2014), el proper 21/05/2015 es presentarà a la seu d’ACCIÓ a Barcelona el nou CATÀLEG 2015, amb un total de 85 proveïdors de fons no bancaris. La presentació es durà a terme per part dels implicats, és a dir, s’ha convidat un ponent per cada tipus d’instrument financer, per tal de donar més detalls sobre com funcionen aquests instruments de recent creació, com poden ser el crowdlending (finançament col·lectiu de préstecs) o l’invoice trading (finançament garantit de factures).

Concretament, el programa serà el següent:

  • 11.30 h Benvinguda per Oriol Sans, gerent de l’Àrea de Finançament d’ACCIÓ.
  • 11.40 h Pepe Borrell presenta Crowdcube dins del bloc de finançament col·lectiu d’inversió.
  • 11.50 h Fernando Zallo presenta ESADE BAN dins del bloc d’àngels inversors.
  • 12.00 h Mario Sans presenta Integra Capital dins del bloc de capital risc i similars.
  • 12.10 h Josep Lluís Artigot presenta ICF capital expansió dins del bloc de capital inversió i similars.
  • 12.20 h Josep Nebot presenta Arboribus dins del bloc de finançament col·lectiu de préstecs
  • 12.30 h Arnau Grasas presenta Novicap dins del bloc de finançament garantit de factures
  • 12.40 h Josep Duran presenta La caixa capital micro dins del bloc de préstecs participatius
  • 12.50 h Antoni Giralt presenta el Mercat Alternatiu Borsari i Mercat Alternatiu de Renda Fixa dins del bloc mercats alternatius
  • 13.00 h Cloenda per part de Núria Betriu, consellera delegada d’ACCIÓ.

L’entrada és lliure però les places són limitades i no es podrà accedir si no s’està inscrit (encara en queden algunes!).

Us hi espero!!!!