MÓN EMPRESARIAL VS. ÀSIA: l’empresa catalana al món

untitledSeguint amb la secció “Món empresarial vs. Àsia”, avui m’agradaria poder aportar-vos l’experiència de quatre empreses catalanes de renom, totes elles internacionalitzades i amb presència a Àsia.

Per què?. El món és molt gran i està ple d’oportunitats, per està en canvi continu. En aquest sentit, la internacionalització de les empreses és un procés d’adaptació constant, una marató que s’ha de fer caminant. En el vídeo que us poso enllaçat podreu trobar una taula rodona, on quatre experts ens expliquen aquest procés. Concretament, Josep Pont, conseller delegat de Borges; Xavier Berneda, conseller delegat de Munich; Eva Blanco, directora de màrqueting de Figueras Seating; i Lluís Lopezbarrena, CEO de SIMON Holding, ens passen els apunts de les seves dilatades experiències internacionals.

Com a idees força d’aquesta taula rodona podríem destacar que: 1) El món està en canvi continu: la internalització és una marató que s’ha de fer caminant, 2) Avui dia hi ha dos tipus d’empreses: les ràpides i les mortes, 3) Per internacionalitzar, has de tenir l’energia de l’emprenedor: llevar-te el primer i anar-te’n a dormir l’últim, 4) Tot i el canvi permanent, també has de saber què vols mantenir com a valors fonamentals de la teva empresa per no diluir la teva força, 5) La sostenibilitat és un valor fonamental de present i de futur, 6) El producte és la clau, el món ja vindrà, 7) Hem de ser conscients que entre tots construïm la marca Barcelona.

Espero que sigui del vostre interès!!!