Activitat UOC sobre Art i Música japoneses

Art i Música per a l’Amor i la Pau: Dues ciutats agermanades, Kobe i Barcelona comparteixen un somni

El dia 28 de novembre, a l’Auditori de la Fundació Antoni Tàpies del carrer Aragó, 255 de Barcelona, els artistes japonesos Taiyo, pintor, i Chiyo, pianista, trenaran en directe les seves arts per oferir-nos un espectacle transformador on la pintura i la música esdevenen no només una experiència estètica sinó una inspiració per a l’amor i la pau.

La UOC col.labora amb aquests dos artistes i ha co-organitzat una sessió oberta amb els autors especialment pensada per estudiants dels nostres estudis.

Dia 28 de Novembre e 16:00 a 18:00 h, sessió oberta de participació gratuïta. Es prega reserva prèvia.miro

A més, de 20:00 a 22:30 h, hi haurà la inauguració oficial amb la presència d’un representant de la Generalitat de Catalunya, de l’Ajuntament de Barcelona i del Cònsol General de Japó a Barcelona. Aportació: 25 €. Es prega reserva prèvia.

Qui són els artistes?

Koujin Ohnishi, que pinta sota el pseudònim de “Taiyo” (Sol), va néixer a la prefectura de Hyogo, Japó.

Fascinat des de la infantesa per Miró, va estudiar a la Kyoto Seika University, especialitzant-se en Art. El Sol Blanc és un tema constant en les seves obres. Vagi on vagi, pinta el Sol per recordar al món que el Sol és una font d’inspiració, energia i pau.

Chiyo va néixer a la prefectura d’Osaka, Japó, i va estudiar a l’Armstrong University, Berkeley, California, EUA. Va començar a tocar el piano quan tenia 6 anys. Les seves composicions estan inspirades en l’obra de Taiyo, en la naturalesa i en tot allò que en el seu caminar per la vida la commou. El seu objectiu és transmetre un missatge d’amor i pau al món a través de la música.

Per què a Barcelona?

Barcelona ha estat seleccionada per celebrar-hi el primer esdeveniment Art i Música per a l’Amor i la Pau. Enguany fa 20 anys que hi hagué el terratrèmol de Kobe el 17 de gener. El terratrèmol va afectar greument la ciutat de Kobe que ha pogut recuperar-se gràcies a la generositat i suport, no tan sols d’altres regions japoneses sinó també d’altres països. Per commemorar el restabliment de Kobe no hi podria haver cap altre lloc millor que Barcelona, primer, per l’acord d’agermanament que uneix aquestes dues ciutats i segon, perquè Barcelona de seguida va fer costat a Kobe quan el desastre la va sacsejar.

A més, Barcelona és la ciutat natal de Joan Miró, pintor pel qual Taiyo sent una vertadera veneració, i també és la ciutat que resplendeix amb els edificis creats per un gran arquitecte, Antoni Gaudí, que es va adonar de la màgia del sol mediterrani. Deia aproximadament que els raigs solars cauen en un angle que ajuda a percebre el món d’una forma determinada i que aquesta percepció es reflecteix bellament en les obres d’art fetes sota aquesta llum. Les obres que Taiyo presenta a la Fundació Antoni Tàpies han estat pintades sota aquest sol al Jardí Botànic de Marimurtra.

Per a reserves i més informació: kozarin@osb.att.ne.jp (Tel. 659 49 79 15)

Més informació: Art i Música per a l¹Amor i la Pau