Cicle “Un món en transformació”: una visió des de la Xina

CHINA1En aquesta conferència, que inaugura el cicle “Un món en transformació”, el professor Lanxin Xiang analitzarà quina és la posició de la Xina davant la nova governança global i en què consisteix la contribució de la civilització contínua més antiga del món davant del nou escenari internacional a través del “somni xinès” del president Xi Jinping.

L’auge de la Xina i la seva ferma presència a nivell global ja no pot ser desestimada per explicar els canvis que es produeixen en el món a tots els nivells. La influència del gegant asiàtic comporta nous reptes en les institucions i els organismes internacionals i la creació d’un nou marc comú polític i legislatiu a escala internacional.

En el cicle “Un món en transformació” s’explicarà com la interconnexió i interdependència mundials implica que no hi ha problemes globals que puguin ser resolts de forma individual. Les relacions internacionals estan immerses en una transformació sense precedents amb grans desafiaments en matèria política, econòmica, social i de seguretat.

En aquest context, tot sembla indicar que una nova governança global passa per la creació de noves institucions i per l’enfortiment de les que romanguin, però també per una revisió d’uns valors que semblen oblidats o la creació de nous que puguin generar consens internacional.

Com deia al principi, el cicle anirà a càrrec de Lanxin Xiang, professor d’Història i Política Internacional al Graduate Institute of International and Development Studies de Ginebra (Suïssa) i director del “Center of One Belt and One Road Security Studies” a la Xina National Institute for SCO International Exchange and Judicial Cooperation de Xangai (Xina).

La primera sessió serà el 25/02/2016 a les 19h, a Casa Àsia Barcelona. L’entrada és lliure prèvia inscripció.