Publicació: balanç de la inversió estrangera a Catalunya 2011-2016

Des de fa alguns anys, l’Àrea d’Intel·ligència de Mercat de la Unitat d’Estratègia i Intel·ligència Competitiva d’ACCIÓ, ha estat estudiant i seguint de prop les inversions estrangeres realitzades a Catalunya.

Recentment ha publicat un informe on analitza les inversions estrangeres que ha aconseguit atreure Catalunya entre el gener de 2011 i el juny de 2016. Ha posat especial atenció en l’impacte que ha tingut en l’economia catalana, tant en termes de volum d’inversió com sobretot en llocs de treball creats.

El document explica quins països han invertit més a Catalunya i quins són els sectors en què el nostre territori presenta més oportunitats de negoci per a les companyies estrangeres.

Com a principals conclusions poden destacar-se  el fet que ha atret 14.532 milions d’euros d’inversió estrangera, que provenen de 601 projectes d’inversió de companyies multinacionals que han creat 38.385 llocs de treball directes al nostre país. A més, tot i representar el 16% de la població de l’Estat espanyol, Catalunya ha estat responsable de la captació del 31% del volum d’inversió estrangera, del 37% del nombre de projectes i del 34% dels llocs de treball creats per aquests projectes. Els països que més han invertit a Catalunya són Estats Units, Alemanya, França i Regne Unit, mentre que sectorialment destaquen les inversions en TIC i logística.

A partir d’aquí, no us avanço més informació. A la publicació trobareu tots els detalls.