Entrevista a Joan Trenchs: “Reptes. Capital Risc. Creixement”

Des del 2008 fins ara, moltes són les empreses que, tot i tenir un bon producte, degut a la crisi global, han quedat financerament en precari. Algunes han patit caiguda de vendes (tot i estar internacionalitzades), d’altres han tingut problemes de relleu generacional, etc. El fet és que, tot i ser viables, corren el risc de tancar el negoci, en la majoria d’ocasions un negoci de molta antiguitat.

Per sort, hi ha fons de capital, denominats de “turn around” que es centren en aquest tipus de situacions. Un d’ells és INDES CAPITAL. Fa unes setmanes, vaig poder assistir a una sessió on el seu Investment executive, Joan Trenchs, ens explicava tots els detalls.

Molt resumidament, INDES CAPITAL està enfocat a empreses en situacions especials (problemes de balanç, insolvència o dificultats de successió, desinversió d’una multinacional, etc.) de companyies industrials tradicionals amb una facturació entre 5 i 100 milions d’euros. INDES CAPITAL no es defineix a sí mateix com a fons de capital risc sinó com un grup inversor, amb vocació industrial, que els dóna més flexibilitat per estructurar la inversió. El seu objectiu és sempre estabilitzar la companyia i després centrar-se en el creixement.

Us deixo un enllaç tant a la seva presentació com a l’entrevista posterior que se li va fer.