Presentació del llibre: “El diari de la dama Izumi”, d’Izumi Shikibu

llibre-diario-de-una-damaEl proper dimarts 20/06/2017 a les 19h i a la seu de Casa Àsia de Barcelona, es presentarà el llibre “Diari de la dama Izumi”. L’acte està organitzat per Casa Àsia i Saltori Ediciones, i serà presentat per Rafael Bueno, director de Política, Societat i Programes Educatius, Casa Àsia. Intervindrà Akiko Imoto, cotraductora del llibre, professora del curs de japonès JFS a Casa Àsia i professora associada de Universitat Pompeu Fabra (UPF). La entrada és gratuïta però sempre que es faci inscripció prèviament.

I ara, un cop donades les dades logístiques, què podem dir sobre aquest llibre? I sobre la seva autora?.

Izumi Shikibu és considerada la millor veu poètica del seu temps. De fet, per a molts és la poetessa més excel·lent que ha donat la literatura japonesa. El seu pare va ser un oficial de mig rang pel qual va rebre l’apel·latiu de Shikibu, nom del càrrec administratiu. Es va casar en primeres núpcies amb el governador d’Izumi -nom pel qual és coneguda. Afamada per la seva bellesa, encant i talent, Izumi va mantenir sonades aventures amoroses, entre les quals van destacar els seus romanços amb el príncep Tametaka, que va causar el seu divorci, i amb el príncep Atsumichi. Izumi va viure a la Cort com a dama de companyia i va tenir com companyes a les grans escriptores del seu temps.

En quant al llibre,… a principis del segle XI, en el refinat món cortesà de la capital, les dones japoneses van dissenyar un llenguatge propi amb el qual van escriure algunes de les pàgines més importants de la literatura japonesa. La resta?. Millor que ho descobriu directament!